fbpx

Alles over aanbetalen

Hoe zit het met een eventuele aanbetaling?
Op deze pagina vind u alle informatie over aanbetalen.

Liever direct weten of een aanbetaling nodig is?

Een aanbetaling is niet altijd verplicht

vaak kun je ook financial leasen zonder aanbetaling

Bekijk uw situatie

Direct een leaseofferte?

Wat is een aanbetaling en waarom kan het nodig zijn?

Een aanbetaling bij het afsluiten van een Financial Lease contract zorgt ervoor dat de bank meer zekerheid heeft. Een aanbetaling is niet altijd verplicht, vaak kun je ook financial leasen zonder aanbetaling. Bij een financial lease dien je als ondernemer wel altijd vooraf de BTW van de auto aan te betalen, deze wordt alleen in uitzonderlijke gevallen door de bank voorgefinancierd. Indien je de BTW direct betaald hebt, kun je deze uiteraard ook direct terugvorderen bij de belastingdienst. Let hierbij wel op dat de auto die je koopt een BTW auto dient te zijn!

Voordelen van het aanbetalen bij een financial lease contract

Een aanbetaling verhoogt de kans dat de bank je lease aanvraag accepteert en stimuleert daarnaast de voortgang van de procedure waardoor je sneller een nieuwe personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen in je bezit hebt en kunt gebruiken. Een aanbetaling is dus wel altijd welkom! Naast dat de bank de aanvraag van je financial lease sneller in behandeling neemt en eerder goedkeurt, heeft het doen van een aanbetaling nog meer voordelen. De aanbetaling wordt namelijk verwerkt in je vaste maandtarief. Hoe hoger de aanbetaling is, hoe lager het maandtarief uitkomt.

Hoe bepaald de bank de hoogte van de aanbetaling bij financial lease

Uiteraard bepaal je in eerste instantie zelf hoe hoog je aanbetaling is. Hoe hoger je aanbetaling is, hoe makkelijker de bank je een financial lease contract zal verstrekken. De bank kijkt daarnaast naar draagkracht, BKR registratie, eerdere aanschaffen en jaarcijfers. Een ondernemersplan kan de aanvraag ook bevorderen en er voor zorgen dat een financial lease contract eenvoudiger wordt afgegeven. Twijfelt de bank teveel aan je financiële mogelijkheden dan zal er gevraagd worden om een hogere aanbetaling. Omdat wij bij Holland Leasing Company van mening zijn dat iedere ondernemer, ook startende en kleine ZZP’ers recht hebben op een goede bedrijfswagen werken wij samen met banken die vertrouwen hebben in ons en onze klanten en is een financial lease contract in de meeste gevallen te realiseren.

Bel me direct terug!

jaar ervaring

uur doorlooptijd

Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de
mogelijkheden voor uw bedrijf?
Plan een direct een
telefonisch adviesgesprek in

Antwoord op vaak gestelde vragen

Hieronder vind u een aantal vragen welke door klanten van Holland Leasing Company regelmatig gesteld worden.    

Wat houd bijtelling in?

Als je privé rijdt met een auto die je zakelijk gekocht hebt dan dien je in veel gevallen bijtelling te betalen. 

Het verschil tussen BTW & marge?

Ga je als ondernemer een gebruikte auto aan schaffen? Dan is het van belang het verschil tussen een BTW of marge auto te weten.

Hoe zit het met aanbetalen?

Een aanbetaling is niet altijd benodigd.
Lees hier alles over het eventueel aanbetalen van uw leasecontract.

Wat houd financial lease in?

Financial lease is een zakelijke vorm van het leasen van een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen

Leasen als startend ondernemer?

Wij staan graag klaar voor alle ondernemers dus ook de kleinere en de starters hebben bij ons geruime mogelijkheden.

Wat houd slottermijn in?

Het slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van de aflossingstermijnen van het lease contract nog open staat.

Andere auto leasen?

Heb je een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen gezien bij een andere dealer die je graag zou willen leasen? Ook dan helpen wij jou graag bij het verkrijgen van een financial lease contract of een operational lease contract.

Kan ik privé bij jullie leasen?

Nee helaas, wij leveren alleen en uitsluitend auto lease diensten aan ondernemers. Dus alleen als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kun je terecht bij Holland Leasing Company voor een financial lease contract of een operational lease contract.

Ben ik eigenaar van de auto?

Alleen als je een financial lease contract afsluit bij Holland Leasing Company ben je eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een operational lease contract blijft de bank eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het leasecontract. 

Welke kosten zijn inbegrepen?

Bij het afsluiten van een operational lease contract zit het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting verwerkt in het maandelijks te betalen termijn. Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij de eigenaar van de auto. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting dien je daarom ook zelf te bekostigen.

Financial of operational lease?

Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij direct eigenaar van de wagen. Je betaalt alleen in termijnen de auto af. Bij een operational lease contract blijft de auto in het bezit van de bank, jij gebruikt deze als ware in bruikleen. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zit inbegrepen en je komt nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze adviseurs helpt je graag verder met het beantwoorden van je vraag.

Onze experts

Wie krijg je aan de telefoon of beantwoord je email?
Hieronder vind je de financial lease experts van Holland Leasing Company BV. 

Robert van Hoof

Eigenaar

Robert heeft geruime ervaring opgedaan bij (bedrijfswagen) dealers en heeft zich gespecialiseerd in de voordelen van financial lease voor ondernemers.

Justin Chapman

Sales

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

James Brenner

Customer Support

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

Wat zeggen onze klanten?

Een vriendelijke benadering ook voor startende ondernemers een aanrader! Ik ben erg prettig geholpen met een goed resultaat. Mijn volgende auto lease ik weer via Holland Leasing Company!

F van der Poel

Groningen

Ondanks mijn jaarcijfers nog niet waren om naar huis te schrijven, wilde Holland Leasing Company mij helpen bij het kopen van een bedrijfsauto. Dankzij de auto heb ik de winst al bijna kunnen verdubbelen! Dank jullie wel voor het vertrouwen!

B Sommendijk

Roermond

en leaseauto is dus ook voor startende ondernemers mogelijk, had ik echt niet verwacht! Had al een aantal afwijzingen achter de rug bij andere leasemaatschappijen. Gelukkig helpt Holland Leasing Company mij wel!

J Theunissen

Eindhoven

Lease offerte aanvragen

Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van financial lease voor uw onderneming? Vraag hier direct een kosteloze lease offerte op.

Meer informatie over...

Klantenservice

Openingstijden: ma - vr 09:00 - 18:00

Telefonisch bereikbaar op: 085-0470252

Via e-mail: info@hollandleasing.nl