fbpx

Hoe zit het met bijtelling?

Op deze pagina vind u alle informatie over bijtelling,
wat het inhoud en wanneer en hoeveel bijtelling u dient te betalen..

Direct weten wat in jou geval van toepassing is?

Bijtelling of geen bijtelling?

Afhankelijk van het gebruik van je lease auto word er wel of geen bijtelling berekend.

Bekijk uw situatie

Direct een leaseofferte?

Wat houd bijtelling in?

Als je privé rijdt met een auto die je zakelijk gekocht hebt dan dien je bijtelling te betalen, tenzij je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé gereden hebt. Rij je meer dan 500 kilometers privé per jaar dan ziet de belastingdienst de zakelijke auto als loon in natura. Je hebt hierdoor privévoordeel en daarom moet je bijtelling betalen.

De hoogte van de bijtelling.

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Er zijn momenteel 2 tarieven voor bijtelling gehanteerd, namelijk 4% en 22%. De bijltelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van de zakelijke auto. Kies je voor een volledige elektrische auto, dus een auto zonder CO2 uitstoot, dan betaal je 4% bijtelling. Voor alle overige auto’s ook de zuinige en semi elektrische, betaal je een bijtelling van 22%.

Het bijtellingspercentage van een auto wordt vastgesteld op het moment dat deze voor het eerst op naam gezet wordt. Deze blijft dan 60 maanden (5 jaar) ongewijzigd. Na afloop van deze periode wordt het percentage opnieuw vastgesteld aan de hand van de regels die er op dat moment gelden.

Uitzonderingen in bijtelling

In 2017 is het tweede tarief bijtelling verlaagt van 25% naar 22%. Is de tweedehands auto die je zakelijk wilt kopen voor het eerst op naam gesteld voor 2017, dan blijft de 25% bijtelling van toepassing tot de 5 jaar verstreken zijn. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar geldt een bijtellingspercentage van 35%.

Controle op het betalen van de bijtelling

De belastingdienst controleert ondernemers op het betalen van bijtelling zodra er een zakelijke auto geregistreerd wordt. De meest voorkomende controle is het krijgen van een brief waarin de kilometer administratie wordt opgevraagd. Meestal heeft de belastingdienst dan al informatie over je rijgedrag, zoals controles bij pretparken, grensovergangen en voetbalstadions gemaakt door flitsauto’s. Ook bekeuringen en parkeerinformatie kan opgevraagd zijn. Je krijgt een forse boete bij het aanleveren van een onjuiste kilometer administratie. Zorg er dus voor dat je kilometerregistratie kloppend is, je hebt tegenwoordig eenvoudige programma’s en hulpmiddelen om kilometers te registreren.

Bel me direct terug!

jaar ervaring

uur doorlooptijd

Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de
mogelijkheden voor uw bedrijf?
Plan een direct een
telefonisch adviesgesprek in

Antwoord op vaak gestelde vragen

Hieronder vind u een aantal vragen welke door klanten van Holland Leasing Company regelmatig gesteld worden.    

Wat houd bijtelling in?

Als je privé rijdt met een auto die je zakelijk gekocht hebt dan dien je in veel gevallen bijtelling te betalen. 

Het verschil tussen BTW & marge?

Ga je als ondernemer een gebruikte auto aan schaffen? Dan is het van belang het verschil tussen een BTW of marge auto te weten.

Hoe zit het met aanbetalen?

Een aanbetaling is niet altijd benodigd.
Lees hier alles over het eventueel aanbetalen van uw leasecontract.

Wat houd financial lease in?

Financial lease is een zakelijke vorm van het leasen van een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen

Leasen als startend ondernemer?

Wij staan graag klaar voor alle ondernemers dus ook de kleinere en de starters hebben bij ons geruime mogelijkheden.

Wat houd slottermijn in?

Het slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van de aflossingstermijnen van het lease contract nog open staat.

Andere auto leasen?

Heb je een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen gezien bij een andere dealer die je graag zou willen leasen? Ook dan helpen wij jou graag bij het verkrijgen van een financial lease contract of een operational lease contract.

Kan ik privé bij jullie leasen?

Nee helaas, wij leveren alleen en uitsluitend auto lease diensten aan ondernemers. Dus alleen als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kun je terecht bij Holland Leasing Company voor een financial lease contract of een operational lease contract.

Ben ik eigenaar van de auto?

Alleen als je een financial lease contract afsluit bij Holland Leasing Company ben je eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een operational lease contract blijft de bank eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het leasecontract. 

Welke kosten zijn inbegrepen?

Bij het afsluiten van een operational lease contract zit het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting verwerkt in het maandelijks te betalen termijn. Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij de eigenaar van de auto. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting dien je daarom ook zelf te bekostigen.

Financial of operational lease?

Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij direct eigenaar van de wagen. Je betaalt alleen in termijnen de auto af. Bij een operational lease contract blijft de auto in het bezit van de bank, jij gebruikt deze als ware in bruikleen. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zit inbegrepen en je komt nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze adviseurs helpt je graag verder met het beantwoorden van je vraag.

Onze experts

Wie krijg je aan de telefoon of beantwoord je email?
Hieronder vind je de financial lease experts van Holland Leasing Company BV. 

Robert van Hoof

Eigenaar

Robert heeft geruime ervaring opgedaan bij (bedrijfswagen) dealers en heeft zich gespecialiseerd in de voordelen van financial lease voor ondernemers.

Justin Chapman

Sales

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

James Brenner

Customer Support

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

Wat zeggen onze klanten?

Een vriendelijke benadering ook voor startende ondernemers een aanrader! Ik ben erg prettig geholpen met een goed resultaat. Mijn volgende auto lease ik weer via Holland Leasing Company!

F van der Poel

Groningen

Ondanks mijn jaarcijfers nog niet waren om naar huis te schrijven, wilde Holland Leasing Company mij helpen bij het kopen van een bedrijfsauto. Dankzij de auto heb ik de winst al bijna kunnen verdubbelen! Dank jullie wel voor het vertrouwen!

B Sommendijk

Roermond

en leaseauto is dus ook voor startende ondernemers mogelijk, had ik echt niet verwacht! Had al een aantal afwijzingen achter de rug bij andere leasemaatschappijen. Gelukkig helpt Holland Leasing Company mij wel!

J Theunissen

Eindhoven

Lease offerte aanvragen

Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van financial lease voor uw onderneming? Vraag hier direct een kosteloze lease offerte op.

Meer informatie over...

Klantenservice

Openingstijden: ma - vr 09:00 - 18:00

Telefonisch bereikbaar op: 085-0470252

Via e-mail: info@hollandleasing.nl