fbpx

Wat houd slottermijn in?

Wat betekend slottermijn? Waarvoor word er soms een slottermijn ingebouwd?
Lees hier alles omtrent het slottermijn en waarom het voordelen met zich mee kan brengen.

Direct weten of een slottermijn voordelen brengt voor u?

Wat houd een slottermijn in?

Het slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van de vooraf afgesproken maandelijkse aflossingstermijnen van het financial lease contract nog open staat. Na het betalen van het slottermijn hef je alle financiële verplichtingen naar Holland Leasing Company op en stopt het contract.

Een slottermijn verlaagd de maandelijkse lease.

uiteraard kun je ook financial leasen zonder slottermijn

Bekijk uw situatie

Direct een leaseofferte?

Wat het voordeel is van een slottermijn bij financial leasen van een auto of vrachtwagen

Tijdens de looptijd van het financial lease contract voor je auto of vrachtwagen betaal je over het slottermijn geen aflossing, maar wel rente. Doordat je besluit aan het einde van de looptijd van je financial lease contract een restbedrag te betalen kun je ervoor zorgen dat je maandelijks te betalen bedrag lager uitvalt. Je kunt dus jaren lang tegen een lager bedrag per maand gebruik maken van je auto of vrachtwagen.
Daar tegenover staat wel, dat je aan het einde van het contract het overgebleven slottermijn in één keer dient te betalen. 

Hier moet je gedurende de looptijd van het financial lease contract uiteraard wel rekening mee houden. 

Hoe de hoogte van het slottermijn bepaalt wordt bij financial lease

De hoogte van het slottermijn bij financial lease bepaal je een groot gedeelte zelf bij Holland Leasing Company. Dit gebeurd op het moment dat je met ons het financial lease contract aangaat. Bij het bepalen van de hoogte van het slottermijn houden wij alleen rekening met de verwachte restwaarde van de auto of de vrachtwagen. Je betaalt dus nooit een hogere slottermijn dan dat de waarde van het voertuig op dat moment is.

Het slottermijn gebruiken voor een nieuw financial lease contract bij Holland Leasing Company

Als je aan het einde van de looptijd van je contract besluit een nieuwe auto of vrachtwagen aan te schaffen met een financial lease contract bij Holland Leasing Company, dan kun je het slottermijn ook zien als een soort inruilwaarde van je auto.

Door je oude auto in te ruilen via Holland Leasing Company bij een van de aangesloten autobedrijven voorkom je dat er voor start van de nieuwe lease auto eerst het oude slot ingelost hoeft te worden.

Bel me direct terug!

jaar ervaring

uur doorlooptijd

Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de
mogelijkheden voor uw bedrijf?
Plan een direct een
telefonisch adviesgesprek in

Antwoord op vaak gestelde vragen

Hieronder vind u een aantal vragen welke door klanten van Holland Leasing Company regelmatig gesteld worden.    

Wat houd bijtelling in?

Als je privé rijdt met een auto die je zakelijk gekocht hebt dan dien je in veel gevallen bijtelling te betalen. 

Het verschil tussen BTW & marge?

Ga je als ondernemer een gebruikte auto aan schaffen? Dan is het van belang het verschil tussen een BTW of marge auto te weten.

Hoe zit het met aanbetalen?

Een aanbetaling is niet altijd benodigd.
Lees hier alles over het eventueel aanbetalen van uw leasecontract.

Wat houd financial lease in?

Financial lease is een zakelijke vorm van het leasen van een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen

Leasen als startend ondernemer?

Wij staan graag klaar voor alle ondernemers dus ook de kleinere en de starters hebben bij ons geruime mogelijkheden.

Wat houd slottermijn in?

Het slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van de aflossingstermijnen van het lease contract nog open staat.

Andere auto leasen?

Heb je een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen gezien bij een andere dealer die je graag zou willen leasen? Ook dan helpen wij jou graag bij het verkrijgen van een financial lease contract of een operational lease contract.

Kan ik privé bij jullie leasen?

Nee helaas, wij leveren alleen en uitsluitend auto lease diensten aan ondernemers. Dus alleen als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kun je terecht bij Holland Leasing Company voor een financial lease contract of een operational lease contract.

Ben ik eigenaar van de auto?

Alleen als je een financial lease contract afsluit bij Holland Leasing Company ben je eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een operational lease contract blijft de bank eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het leasecontract. 

Welke kosten zijn inbegrepen?

Bij het afsluiten van een operational lease contract zit het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting verwerkt in het maandelijks te betalen termijn. Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij de eigenaar van de auto. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting dien je daarom ook zelf te bekostigen.

Financial of operational lease?

Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij direct eigenaar van de wagen. Je betaalt alleen in termijnen de auto af. Bij een operational lease contract blijft de auto in het bezit van de bank, jij gebruikt deze als ware in bruikleen. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zit inbegrepen en je komt nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze adviseurs helpt je graag verder met het beantwoorden van je vraag.

Onze experts

Wie krijg je aan de telefoon of beantwoord je email?
Hieronder vind je de financial lease experts van Holland Leasing Company BV. 

Robert van Hoof

Eigenaar

Robert heeft geruime ervaring opgedaan bij (bedrijfswagen) dealers en heeft zich gespecialiseerd in de voordelen van financial lease voor ondernemers.

Justin Chapman

Sales

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

James Brenner

Customer Support

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

Wat zeggen onze klanten?

Een vriendelijke benadering ook voor startende ondernemers een aanrader! Ik ben erg prettig geholpen met een goed resultaat. Mijn volgende auto lease ik weer via Holland Leasing Company!

F van der Poel

Groningen

Ondanks mijn jaarcijfers nog niet waren om naar huis te schrijven, wilde Holland Leasing Company mij helpen bij het kopen van een bedrijfsauto. Dankzij de auto heb ik de winst al bijna kunnen verdubbelen! Dank jullie wel voor het vertrouwen!

B Sommendijk

Roermond

en leaseauto is dus ook voor startende ondernemers mogelijk, had ik echt niet verwacht! Had al een aantal afwijzingen achter de rug bij andere leasemaatschappijen. Gelukkig helpt Holland Leasing Company mij wel!

J Theunissen

Eindhoven

Lease offerte aanvragen

Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van financial lease voor uw onderneming? Vraag hier direct een kosteloze lease offerte op.

Meer informatie over...

Klantenservice

Openingstijden: ma - vr 09:00 - 18:00

Telefonisch bereikbaar op: 085-0470252

Via e-mail: info@hollandleasing.nl