fbpx

Verschil BTW & Marge

Hoe zit het met de verschillen tussen BTW auto’s
en marge auto’s?
Op deze pagina vind u alle informatie over dit onderwerp.

Direct weten of wat van toepassing is op je huidige situatie?

Van BTW auto's is de BTW terug te vorderen.

Op marge auto’s is deze reeds afgedragen en niet terug te vorderen

Bekijk uw situatie

Direct een leaseofferte?

Een BTW auto kopen.

Een geheel nieuwe auto is altijd een BTW auto. Koopt een particulier een nieuwe auto dan wordt de BTW afgedragen en is deze daarna niet meer terug te vorderen. De BTW auto wordt op dat moment een Marge auto. Koop jij als ondernemer een geheel nieuwe auto, een BTW auto dus, dan wordt de auto opgenomen in de boekhouding van je bedrijf. Hierbij is het mogelijk om de BTW te verrekenen bij de aanschaf van de auto, wat een groot fiscaal voordeel oplevert. Bij verkoop van de BTW auto dien je wel het restant van de BTW weer terug te betalen aan de fiscus. Door deze transactie blijft de auto wel een BTW auto.

Een marge auto kopen als ondernemer

Een Marge auto, een auto die dus nieuw gekocht is door een particulier, wordt nooit meer een BTW auto. Als je op het punt staat om als particulier een tweedehands auto te kopen maakt het niet uit of het een BTW auto is of een Marge auto, je kunt tenslotte de BTW toch niet terugvorderen. Als ondernemer is dat een ander verhaal, kun je wel een marge auto aanschaffen maar wij raden dat bij Holland Leasing Company niet aan. In onze ogen loop je namelijk hierdoor een financiële kans mis. Je kunt de BTW van de marge auto die je zakelijk koopt niet terugvorderen. Kijk als ondernemer bij het zoeken naar een tweedehands auto dus altijd naar een BTW auto

Hoe kom ik erachter of het voertuig BTW of Marge is?

Sta je op het punt om als ondernemer een gebruikte auto aan te schaffen? Dan is het verstandig om je te verdiepen in het verschil tussen een BTW auto en een Marge auto. Hiermee kun je namelijk een groot fiscaal voordeel opdoen. Wij bij Holland Leasing Company geven je graag eerlijk advies en vertellen je voordat we de koopovereenkomst tekenen of het gaat om een BTW auto of een Marge auto. Echter kun je dit zelf ook controleren via de bekendere autocheck sites.

Bel me direct terug!

jaar ervaring

uur doorlooptijd

Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de
mogelijkheden voor uw bedrijf?
Plan een direct een
telefonisch adviesgesprek in

Antwoord op vaak gestelde vragen

Hieronder vind u een aantal vragen welke door klanten van Holland Leasing Company regelmatig gesteld worden.    

Wat houd bijtelling in?

Als je privé rijdt met een auto die je zakelijk gekocht hebt dan dien je in veel gevallen bijtelling te betalen. 

Het verschil tussen BTW & marge?

Ga je als ondernemer een gebruikte auto aan schaffen? Dan is het van belang het verschil tussen een BTW of marge auto te weten.

Hoe zit het met aanbetalen?

Een aanbetaling is niet altijd benodigd.
Lees hier alles over het eventueel aanbetalen van uw leasecontract.

Wat houd financial lease in?

Financial lease is een zakelijke vorm van het leasen van een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen

Leasen als startend ondernemer?

Wij staan graag klaar voor alle ondernemers dus ook de kleinere en de starters hebben bij ons geruime mogelijkheden.

Wat houd slottermijn in?

Het slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van de aflossingstermijnen van het lease contract nog open staat.

Andere auto leasen?

Heb je een personenauto, bedrijfswagen of vrachtwagen gezien bij een andere dealer die je graag zou willen leasen? Ook dan helpen wij jou graag bij het verkrijgen van een financial lease contract of een operational lease contract.

Kan ik privé bij jullie leasen?

Nee helaas, wij leveren alleen en uitsluitend auto lease diensten aan ondernemers. Dus alleen als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kun je terecht bij Holland Leasing Company voor een financial lease contract of een operational lease contract.

Ben ik eigenaar van de auto?

Alleen als je een financial lease contract afsluit bij Holland Leasing Company ben je eigenaar van de auto. Bij het afsluiten van een operational lease contract blijft de bank eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het leasecontract. 

Welke kosten zijn inbegrepen?

Bij het afsluiten van een operational lease contract zit het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting verwerkt in het maandelijks te betalen termijn. Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij de eigenaar van de auto. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting dien je daarom ook zelf te bekostigen.

Financial of operational lease?

Bij het afsluiten van een financial lease contract word jij direct eigenaar van de wagen. Je betaalt alleen in termijnen de auto af. Bij een operational lease contract blijft de auto in het bezit van de bank, jij gebruikt deze als ware in bruikleen. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zit inbegrepen en je komt nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze adviseurs helpt je graag verder met het beantwoorden van je vraag.

Onze experts

Wie krijg je aan de telefoon of beantwoord je email?
Hieronder vind je de financial lease experts van Holland Leasing Company BV. 

Robert van Hoof

Eigenaar

Robert heeft geruime ervaring opgedaan bij (bedrijfswagen) dealers en heeft zich gespecialiseerd in de voordelen van financial lease voor ondernemers.

Justin Chapman

Sales

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

James Brenner

Customer Support

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem

Wat zeggen onze klanten?

Een vriendelijke benadering ook voor startende ondernemers een aanrader! Ik ben erg prettig geholpen met een goed resultaat. Mijn volgende auto lease ik weer via Holland Leasing Company!

F van der Poel

Groningen

Ondanks mijn jaarcijfers nog niet waren om naar huis te schrijven, wilde Holland Leasing Company mij helpen bij het kopen van een bedrijfsauto. Dankzij de auto heb ik de winst al bijna kunnen verdubbelen! Dank jullie wel voor het vertrouwen!

B Sommendijk

Roermond

en leaseauto is dus ook voor startende ondernemers mogelijk, had ik echt niet verwacht! Had al een aantal afwijzingen achter de rug bij andere leasemaatschappijen. Gelukkig helpt Holland Leasing Company mij wel!

J Theunissen

Eindhoven

Lease offerte aanvragen

Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van financial lease voor uw onderneming? Vraag hier direct een kosteloze lease offerte op.